کد مطلب : 111
تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۰
گزارشی از وضعیت سینماهای قم؛
فروغ فیلم‌های خانگی؛ خاموشی سینماها

قم نیوز: سینماها در کشور از اهمیت ویژه‌ای در زمینه اکران فیلم‌ها برخوردار هستند ولی بروز مشکلات عدیده در سینماها و به ویژه در دسترس قرار گرفتن سریع سی‌دی‌های فیلم‌ها سبب انزوای برخی از سینماها شده است.
به گزارش قم نیوز، سینما از جایگاه ویژه‌ای در کشور و جهان برخوردار است و مخاطبان و تماشاگران فراوانی را به سوی خود جذب می‌کند.

سینما به عنوان مکانی فرهنگی به توجه ویژه از سوی دست‌اندرکاران این حوزه نیاز داشته تا رکود و انزوا را از خود دور کند ولی مسئولان سینمایی همواره با مشکلاتی رو به رو هستند که پیمودن راه را برای آنها مشکل کرده و پس از مدتی فعالیت و آشنایی با سختی‌ها، هم‌اندیشی و مساعدت نهادهای ذی ربط را خواستار می‌شوند.

نخستین سینما که به «گلدین گیت» یا «دروازه طلایی» شهرت داشت در سال ۴۸ در شهر قم افتتاح شد و فیلم خانه خدا به کارگردانی ابوالقاسم رضایی و جلال مقدم نخستین فیلم به نمایش درآمده در این سینما بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سینماهای مختلفی مانند سینما استقلال، تربیت، نور، شهرآفتاب و وتوس در قم راه‌اندازی شد ولی این سینماها نیز با مشکلاتی در زمینه تهیه فیلم، اکران و همچنین مخاطب رو به رو هستند.

سینما استقلال قم در مرحله بازسازی

سینما استقلال از سال ۶۲ فعالیت خود را در شهر قم آغاز کرده و در سال ۸۵ به دلیل برخی از مشکلات مالی و درآمدی تعطیل شد.

این سینما که در ۴۵ متری نواب صفوی واقع شده و دارای مساحت ۴۱۳ مترمربع و ۶۴۰ مترمربع زیربناست، در گذشته محل اکران فیلم‌های روز برای مردم آن منطقه بود و اکنون مراحل تعمیر و بازسازی را سپری می‌کند.

پخش فیلم مناسب سبب جذب مخاطب می‌شود

به گفته مدیر سینما استقلال اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان قم، همکاری‌های لازم را در زمینه تعمیر سینما استقلال داشته و اکنون تعمیرات این سینما آغاز، دستگاه آپارات تعمیر شده و صندلی‌های آن در حال تعویض است.

مرتضی حسینی با اشاره به درخواست‌های ارائه شده مبنی بر اختصاص وام گفت: درخواست وام به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بر اساس برآورد هزینه‌های صندلی و لوازم آپارات ارائه شده است که با تصویب و اختصاص بودجه تعمیر و بازسازی این سینما دو ماه بیشتر زمان صرف نخواهد برد.

وی موقعیت سینما استقلال را منحصر به فرد و ویژه عنوان کرد و بیان داشت: با پخش فیلم مناسب و مورد علاقه، مخاطبان استقبال خواهند کرد و به عنوان مثال فروش اخراجی‌ها در سراسر ایران مناسب بوده و این نشان دهنده این است که با اکران فیلم مناسب مردم استقبال می‌کنند.

مدیر سینما استقلال با اشاره به تشکیل انجمن سینماداران از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم بیان داشت: با تاسیس این انجمن از تبعیض در زمینه توزیع و اختصاص فیلم‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی با ابراز نارضایتی از برخی از رسانه‌ها مبنی بر بی‌توجهی نسبت به تعطیلی سینما استقلال گفت: این سینما سالیان سال است که خاک می‌خورد ولی کسی علت بسته شدن آن پیگیری نکرده است.

سینما تربیت؛ سینمایی برای فرهنگیان

سینما تربیت از سال ۶۹ به طور عمومی فعالیت خود را در خیابان دورشهر آغاز کرد و پیش از سال ۶۹ تنها فیلم‌های دانش‌آموزی را اکران کرده و معاونت پرورشی اداره‌کل آموزش و پرورش استان مسئولیت و مالکیت سینما را بر عهده دارد و اکنون در حال فعالیت و ارائه خدمات به شهروندان است.

مدیر سینما تربیت می‌گوید: مخاطبان از این سینما به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر، استقبال ویژه‌ای دارند و به عنوان مکانی امن برای خانواده‌ها و دسترسی راحت‌تر به سینما مطرح است.

سید محمدتقی خوشرو با بیان اینکه نرخ سینماها در استقبال از آنها تاثیرگذار است، اذعان داشت: ساعاتی که فروش بلیط کمتر صورت می‌گیرد، کاهش قیمت بلیط سبب افزایش جذب مخاطب می‌شود.

وی با بیان اینکه توزیع فیلم‌ بر اساس فروش بلیط بین سینماها انجام می‌شود، گفت: تاکنون هر فیلمی درخواست کردیم در اختیارمان قرار گرفته است و شرایط توزیع فیلم به این صورت است که هر یک از سینماها باید فیلم مورد نظر را درخواست کرده و برخی سینماها می‌توانند از کپی‌های حمایتی فیلم استفاده کنند.


سینما وتوس؛ سینمایی برای نسل جدید

سینمای وتوس دارای ۲ هزار و ۵۰۰ متر بنا شامل تالار پذیرایی، رستوران، کافی شاپ و دو سالن مجزای سینما بوده و در انتهای بلوار امین رو به روی شهرک قدس واقع شده و از دهه فجر ۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است.

مدیر عامل سینما وتوس با ابراز خرسندی و رضایت از همکاری صمیمانه دفاتر پخش فیلم و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: فیلم‌های جدیدی که هر روز بر روی پرده سینماهای تهران اکران می‌شود در این سینما پخش شده و از سوی مردم نیز استقبال شده است.

هادی کریم‌خانی خاطرنشان کرد: هزینه‌های جانبی فعالیت سینما مانند برق سنگین بوده و درنظرگیری یارانه برای این فعالیت‌ها سبب پیشبرد بهتر فعالیت‌ها در زمینه پخش فیلم می‌شود.

سینما نور

سینما نور در خیابان توحید بلوار شاهد واقع شده و از اواخر سال ۷۵ فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون دارای ۴۷۰ صندلی و بزرگ‌ترین پرده سینمای کشور است ولی اکنون تجهیزات آن فرسوده شده و نیازمند تعمیر و بازسازی است.

این سینما از نظر مکان، موقعیت و سالن انتظار از امکانات خوبی برخوردار است ولی به دلیل فرسودگی صندلی و سیستم صوت و تصویر، سینمای درجه دو تلقی می‌شود.


پخش فیلم‌های پرفروش سبب جذب مخاطب از نقاط دوردست می‌شود

مسئول اکران فیلم سینمای نور گفت: تجهیزات سینما نور شامل صندلی، اکوستیک، نور و صوت فرسوده شده و از کیفیت بالایی برخوردار نیست و نیازمند بازسازی و تعمیر است، همچنین اقداماتی نیز در زمینه تعمیر این سینما از سوی موسسه سینما شهر، اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفته است.

حسین مظاهری خاطرنشان کرد: سینما نور از نظر وسعت و شرایط سینمایی یکی از بهترین سینماهای شهر قم است ولی وسائل و تجهیزات این سینما فرسوده شده است.

وی با اشاره به دیگر مشکلات سینما نور گفت: ظرفیت جمعیتی بالایی در منطقه نیروگاه وجود دارد ولی به دلیل اینکه سینما در داخل مجتمع نور واقع شده است، در جذب مخاطب و تماشاگر با مشکلاتی مواجه هستیم.

به گفته مسئول اکران فیلم سینمای نور، پخش فیلم‌های پرفروش سبب جذب مخاطب حتی از نقاط دوردست شده ولی دفاتر فروش به دلیل فروش پائین سینما همکاری لازم را در زمینه توزیع فیلم ندارند و فیلم‌ها دیرتر در اختیار این سینما قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت ویژه این منطقه و سطح درآمد مردم سعی شده مردم منطقه با تبلیغات و درنظرگیری امتیازاتی برای تماشای فیلم دلخواه خود ترغیب شوند.

مظاهری با اشاره به اهمیت تعمیر و ترمیم سینماها در جذب مخاطب گفت: اقدامات لازم از سوی سینما و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برای بازسازی سینما صورت گرفته و سینما نور پس از بازسازی با کیفیت مطلوب در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: برخی سینماها نیازمند تبلیغات برای مراجعه مخاطبان هستند و لازم است بخش‌هایی در سطح شهر برای تبلیغ اکران فیلم‌ها تعیین شود تا اطلاع‌رسانی بهتر صورت گیرد.

مسئول اکران فیلم سینمای نور ادامه داد: سینما تربیت در مرکز شهر واقع شده و مردم بهتر با آن آشنا هستند ولی سینماهایی مانند شهر آفتاب و دیگر سینماها به دلیل آنکه در خارج از محدوده شهر واقع شده‌اند به تبلیغات نیازمند هستند چراکه با تبلیغات مناسب جمعیت سینما تعدیل شده و دخل و خرج سینماها تامین می‌شود.

وی عنوان داشت: زیرنویس و تیزر تلویزیونی می‌تواند در اطلاع‌رسانی و تبلیغات مفید باشد ولی به دلیل هزینه‌های کلان برخی اوقات یک فیلم درآمدزا نیست تا به تبلیغ آن در رسانه صدا و سیما بپردازیم.

در دسترس قرار گرفتن سی‌دی‌های فیلم‌ها سبب کاهش مخاطبان می‌شود

مظاهری با اشاره به توزیع فیلم در سینماها بیان داشت: توزیع فیلم‌ها از سوی دفاتر پخش فیلم صورت می‌گیرد و آنها این فیلم‌ها را برای اکران نخست در اختیار سینماهایی قرار می‌دهند که فروش بیشتری داشته باشند ولی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یا شورای سینماهای استان می‌توانند فیلم‌ها را به طور مناسب توزیع کنند.

وی به اهمیت سرعت توزیع و در اختیار قرار دادن فیلم‌ها اشاره کرد و افزود: با توجه به تبلیغ فیلم‌های سینمایی در شبکه‌های سراسری سیما و اکران همزمان آن در سینماهای قم و تهران، امتیاز خوبی خواهد بود تا مردم برای مشاهده فیلم‌ها به سینما مراجعه کنند.

مسئول اکران فیلم سینمای نور تصریح کرد: اکنون سینما نور نمی‌تواند هزینه‌های خود را تامین کند و علاوه بر آن، توزیع عادلانه فیلم نیز انجام نمی‌شود و از سوی دیگر مردم منطقه نیروگاه به دنبال مشاهده فیلم‌هایی هستند که برای نخستین بار اکران می‌شوند.

به گفته وی دسترسی سریع مخاطبان به سی‌دی‌های فیلم‌ها نیز مزید بر علت است که مخاطبان به سینماها مراجعه نکنند.

سینما شهر آفتاب؛ سینمایی با دو سالن مجزا

سینما شهر آفتاب در حدفاصل میدان آزادگان و ۷۲ تن و جنب هتل نیاوران واقع شده و دارای زمینی به مساحت بیش از هزار متر مربع و دو سالن هر یک با ظرفیت ۳۰۰ صندلی است.
این سینما در سه مقطع زمانی با عناوین والفجر، شقایق و در نهایت شهر آفتاب بازسازی شده است.

*پخش دو فیلم مختلف در سانس‌های متناوب در سینما شهر آفتاب

مدیر سینمای شهر آفتاب با ابراز تشکر از همکاری و حمایت‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: بخشی از هزینه‌های بازسازی سینما از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تامین شده که با تعمیرات سالن انتظار، نمای ورودی ترمیم، پرده جدید نصب و صندلی‌های سینما تعویض شد و اکنون ظرفیت سالن افزایش پیدا کرده است.

سیدداوود سیدان جاسبی خاطرنشان کرد: در مرحله سوم، بازسازی سالن‌های سینما تقسیم شده و اکنون سالن شماره یک فعال بوده و دارای ۴۶۰ متر مربع و ۱۰۰ صندلی است و سالن شماره دو در مرحله تکمیل و بازسازی است و در آینده سالن شماره دو به این مکان اضافه می‌شود.

وی با اشاره به تغییراتی در سینما در راستای جذب خانواده‌ها گفت: سالن انتظار سینما با قرارگیری ویترین، غرفه مطبوعات و نشریات سینمایی و عرضه سی‌دی‌های فیلم، چهره سینمایی گرفته و با راه‌اندازی دفتر مدیریت سینما مخاطبان می‌توانند انتقادات و پیشنهادات خود را مطرح کنند.

مدیر سینمای شهر آفتاب خاطرنشان کرد: آمار فروش نشان می‌دهد تماشاچی استقبال بیشتری نسبت به گذشته داشته و اکنون دو فیلم در سانس‌های متناوب پخش می‌شود و تماشاچی می‌تواند با انتخاب فیلم دلخواه به تماشا بپردازد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای جذب مخاطب گفت: سعی شده فیلم‌های دارای مخاطب فراوان را در سینما اکران کرده و بلیط‌های نیم‌بها و ۳۳ درصد در اختیار برخی ارگان‌ها قرار ‌گیرد تا جذب تماشاچی بهتر و بیشتر باشد.

سیدان جاسبی عنوان داشت: مبلغ بلیط با ۵۰ درصد کاهش، به هزار تومان رسیده و این امر سبب شده خانواده‌ها با استقبال بیشتر برای تماشای فیلم به سینما مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: اقشار مختلف با کاهش هزینه‌های تهیه بلیط، مشاهده فیلم در پرده سینما را به مشاهده فیلم بر روی قاب کوچک تلویزیون ترجیح داده و از نزدیک کیفیت تصویر و صدا را در سینما لمس می‌کنند.

مدیر سینمای شهر آفتاب با اشاره به اهمیت سینماهای استان قم بیان داشت: اگر صنعت سینما پشتیبانی و شکوفا شود بسیاری از جرائم و مفاسد اجتماعی کاهش پیدا می‌کند و تماشاچی می‌تواند خواسته‌های درونی خود را در سینما برآورده کند.

به گفته وی هر سینمایی لازم است با توجه به ظرفیت و موقعیت بتواند فیلم مورد نظر خود را دریافت کند و اتفاقی به وجود آورد تا سینماداران، مالکان و مدیران سینما بهتر و بیشتر از اکنون به یکدیگر نزدیک شوند و مشکلات را به طور مستقیم مطرح کنند.

سیدان جاسبی ایجاد گروه سینمایی را خواستار شد و افزود: اکنون هر مسئول سینما به طور مجزا به پیگیری برای فیلم‌های دلخواه می‌پردازد، دسته‌بندی فیلم‌ها باید با نظارت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم صورت گیرد و ابلاغ فیلم‌ها از فیلتر اکران این اداره عبور کند.

وی با اشاره به اهمیت تبلیغات اکران فیلم‌ها در سطح شهر اذعان داشت: اکنون مشکل تبلیغات در سطح شهر داریم و هنوز نتوانستیم با هماهنگی شهرداری در نقاط پرجمعیت مرکز شهر اکران فیلم‌ها را به اطلاع همشهریان برسانیم.

مدیر سینمای شهر آفتاب خاطرنشان کرد: هزینه‌های تبلیغ در صدا و سیما بالاست و باید بخش فراوانی از فروش فیلم برای تبلیغات صرف شود.

نقش مسئولان در کمک و همراهی مدیران سینمایی غیرقابل انکار است چراکه می‌توانند با مساعدت فکری و مالی مدیران سینمایی را در اداره و ارائه خدمات به شهروندان کمک کنند.

اگر خواسته‌های مدیران سینما به صورت پراکنده ارائه شود انسجام‌بخشی حمایت‌ها و پشتیبانی‌های مسئولان را بر عهده دارد.

کیفیت نامناسب خدمات سبب فروش پائین سینماها می‌شود

معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به وضعیت سینماهای استان قم اظهار داشت: با حمایت‌هایی که از سوی موسسه سینما شهر وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت، سینما شهر آفتاب احداث شد و در چرخه ارائه خدمات به مردم قرار گرفت.

رسول موسوی‌نژادیان ادامه داد: این سینما از سوی بخش خصوصی با دو سالن سینمایی و بالاترین کیفیت ارائه خدمات در قم احداث شده و در سال ۸۹ با عنوان سینمای وتوس به بهره‌برداری رسید.

وی به احداث سینماهای جدید در قم اشاره کرد و گفت: پیگیری‌هایی در زمینه زمین و خدمات شهرداری در قالب مصوبه مجلس شورای اسلامی به متقاضیان تاسیس سینما ارائه شده است.

معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به دیگر اقدامات در زمینه بازسازی و احداث سینماهای جدید بیان داشت: بازسازی و احداث سینماها در دستور کار اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار گرفته و با پیگیری‌هایی مقرر شد سینماهای استقلال، تربیت و نور مورد بازسازی و تجهیز قرار گیرند.

وی با بیان اینکه سینماها درباره فروش فیلم مبلغی به عنوان یارانه در هیچ استانی دریافت نمی‌کنند، اذعان داشت: تنها در بخش ساخت و تجهیز سینماها حمایت‌هایی صورت می‌گیرد و فروش پائین برخی از سینماها به دلیل کیفیت نامناسب ارائه خدمات آنهاست.

وی ادامه داد: اگر سینماها همت کنند و بحث بازسازی را در اولویت قرار دهند بدون تردید از فروش مناسبی بهره‌مند می‌شوند که به عنوان مثال با وجود آنکه پنج ماه از تاسیس سینما وتوس نمی‌گذرد و مسیر آن با مرکز شهر فاصله قابل توجهی دارد ولی استقبال مردم از این سینما چشمگیر بوده است.

۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه‌های تعمیر به صورت بلاعوض تعلق می‌گیرد

معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برای بازسازی و تجهیز سینماهای جدید پیشگام است و اعتبارات ۵۰ تا ۶۰ درصد تعمیر سینماها به صورت بلاعوض به مدیران پرداخت می‌شود.

به گفته وی اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ۵۰ درصد هزینه تجهیزات سینماهایی که جدید احداث می‌شود در بحث تجهیز شامل دستگاه آپارات، حلقه و صوت سینما و صندلی پرداخت می‌کند و در برخی بخش‌ها مانند سیستم مکانیزه فروش بلیط و بوفه تمام تجهیزات به صورت رایگان در اختیار مالکان قرار می‌گیرد.

موسوی‌نژادیان خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد اگر دیگر سینماها نیز کیفیت ارائه خدمات را افزایش دهند بدون تردید فروش آنها به اندازه مطلوب می‌رسد.

وی با اشاره به توزیع فیلم‌ها در سینماها گفت: دو مرکز در کشور به توزیع فیلم می‌پردازند و فرمول خاصی برای توزیع فیلم‌ها بر اساس درجه دارند.

معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم درجه کیفی خدمات و فروش سینماها را از جمله عوامل موثر در دریافت فیلم‌های اکران نخست ذکر کرد و افزود: توزیع‌کننده بر اساس ۵۰ درصد سهم خود اقدام به توزیع فیلم می‌کند بنابراین فیلم اکران نخست در اختیار سینمایی قرار می‌گیرد که بالاترین فروش را داشته باشد.

وی با اشاره به ایجاد تشکلی دربرگیرنده مراکز مختلف سینمایی در قالب انجمن صنفی فعالان سینمایی استان گفت: سینماها، شرکت‌های فیلم‌سازی و آموزشگاه‌ها در این تشکل حضور داشته و مطالبات و مشکلات صنفی خود را در قالب این تشکل پیگیری می‌کنند.

موسوی‌نژادیان خاطرنشان کرد: اکنون ایجاد این تشکل تا مرحله تعیین نام از سوی اداره ثبت و تهیه پیش‌نویش اساسنامه پیش رفته و امیدواریم به زودی شاهد ثبت نهایی و راه‌اندازی این تشکل باشیم.

وی عنوان داشت: راه‌اندازی تشکل مراکز سینمایی برای دستگاه‌های مرتبط نیز آسان‌تر است چراکه تنها با یک تشکل در زمینه پاسخگویی به مطالبات در ارتباط هستند.

همجواری استان قم با تهران به معنای یگانگی فعالیت‌های فرهنگی نیست

معاون فرهنگی و هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به نظارت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در زمینه فیلم‌های اکرانی در استان گفت: بر اساس قانون حتی فیلم‌هایی که مجوز اکران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردند نمی‌توانند بدون مجوز اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان قم اکران شوند و لازم است ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها بر اساس شرایط فرهنگی که در استان حاکم است پیش از پخش در سینماها به تائید فیلم‌ها بپردازند.

موسوی‌نژادیان ادامه داد: شرایط فرهنگی قم نسبت به استان‌های کشور شرایط خاصی است و باید به این موقعیت و شرایط احترام گذاشت.

وی با بیان اینکه انتخاب فیلم از سوی مالکان سینما صورت می‌گیرد، بیان داشت: تاکنون اجباری به هیچ مدیر سینمایی درباره اکران فیلمی خاص صورت نگرفته و با توجه به شرایط استان اجازه اکران صادر شده است.

هماهنگی بین مسئولان دست‌اندرکار و مدیران سینمایی نیاز است تا مشکلات جامعه سینمایی حل شود و هر یک از مدیران با پیگیری راه حل مناسب می‌توانند در راستای پیشبرد اهداف و پاسخ به نیازها گام بردارند تا همیشه سینما به عنوان مکان احیای فیلم‌های سینمایی پابرجا و زنده نگاه داشته شود.

انتهای پیام/ ۱۰۳

فروغ فیلم‌های خانگی؛ خاموشی سینماها

به گزارش قم نیوز، سینما از جایگاه ویژه‌ای در کشور و جهان برخوردار است و مخاطبان و تماشاگران فراوانی ...